Trädgårdsinspiration

4 tips för att planera ny trädgård på bästa sätt

1. Samla inspiration

Sök efter trädgårdsinspiration på nätet, titta i tidningar och kolla på Pinterest , för att lista ut vad du verkligen vill ha.
När du ska planera din nya trädgård, tänk på att anpassa trädgården efter huset. Om ditt hus är modernt, bör även din trädgård vara modern osv.


2. Planera trädgården

När du har samlat inspiration och har klart för dig hur du vill att trädgården ska se ut, är det dags att börja planera trädgården.
Det bästa är att rita upp hur du vill att trädgården ska se ut och vad du vill ha i trädgården. Glöm inte att ta hänsyn till väderstrecken när du planerar din trädgård, t.ex. om du vill bygga en altan, ska den ha kvällssol eller morgonsol?

3. Var inte rädd för att be om hjälp

Ta dig inte vatten över huvudet. Om du känner att det här är ett för stort projekt för dig, som du inte klarar av på egen hand, ta hjälp av en trädgårdsarkitekt.
Om du inte har råd att anlita en trädgårdsarkitekt på heltid, kan du hyra in en under någon timma för att få ut så mycket som möjligt av din skiss. I slutändan kommer det vara värt det.

4. Låt en trädgårdsarkitekt välja trädgårdsväxter

Vi rekommenderar att du tar hjälp av trädgårdsarkitekten för att välja blommor till trädgården. De har oftast bra avtal och brukar ha tillgång till vackra exemplar av olika växter, buskar och träd. Något som kommer löna sig för dig i slutändan.