Hemmakontor

Konsten att inreda hemmakontor

Ett hemmakontor passar lika bra när du planerar att arbeta hemifrån, som när du vill ha en plats att betala räkningarna från. Såhär inreder du hemmakontoret på ett sätt som är enkelt och inspirerande.

Enkelt och stilrent

Om du vill att ditt hemmakontor ska smälta in bland övrig inredning, bör du välja diskreta möbler och istället satsa på detaljerna runtomkring. Kanske finns det möjlighet att hitta en röd tråd mellan rummets färger, former och material.

Maxa förvaringen

Prioritera förvaring när du planerar inredningen för ditt hemmakontor. Man kan aldrig ha för mycket förvaring. Förvara gärna i finare boxar som också är fina att titta på, t.ex. de här snygga förvaringsboxarna från Åhlens.


Välj skrivbord med omsorg

När man tänker skrivbord är det många som tänker ett vanligt bord i furu, men så tänker inte vi. Vi tycker istället att du ska välja ett skrivbord som du tycker är snyggt, eller som har de funktioner du vill ha. Tänk utanför ramarna och var kreativ.

Inspirerande detaljer på väggarna

Pryd väggarna med citat och andra motiv som gör dig motiverad. Det kanske kan vara bilder på dig och vännerna på den där fantastiska utomlandsresan förra sommaren. Pryd väggarna med sånt som får dig motiverad till att jobba mer, för att senare kunna unna dig något fint efter allt slit.

Inred med växter!

Glöm inte att inreda hemmakontoret med växter. Växter är lika viktiga på kontoret som någon annanstans i hemmet. Med rätt växter sprids energi och renare luft i rummet. Läs mer om vilka växter du bör ha på kontoret.


Använd mycket textilier

Inred med mycket textilier på hemmakontoret, för att skapa ett lugnare intryck. Det kan vara allt från gardiner till mattor eller fårskinnsfällar. Just nu är det supermodernt att inreda med just fårskinn. Kanske kan din kontorsstol bli ännu skönare med en fårskinnsfäll?