Allt om fritidshus

Sommarhus, stuga, torp, fjällstuga, lantställe, oavsett vad du väljer att kalla det så är ett fritidshus perfekt för dig som vill kunna åka på semester och spendera tid med familj och vänner när man vill och hur ofta man vill. Det går att köpa fritidshus för den som inte är intresserad av att bygga ett fritidshus själv. Allt om fritidshus hittar ni här, nedan får ni våra bästa tips för att bygga eller köpa fritidhus.

Vad är ett fritidshus?

Ett fritidshus är ett färdigt semesterställe som blir en tillfällig bostad under semester eller annan fritid. Ett ställe som man bor i under en viss period, för att koppla av och åka hemifrån.

Det är många som vill bygga eller köpa sig ett fritidshus. Det finns olika alternativ för dig som är intresserad av att köpa eller bygga ett eget fritidshus. Man kan köpa ett nytt färdigbyggt, begagnat eller bygga ett eget. Kolla in våra tips nedan för de olika alternativen.

Köpa fritidshus

Är man inte intresserad av renovering eller bygga eget fritidhus så är att köpa ett färdigt fritidshus en perfekt lösning. Det finns många olika typer av fritidshus att köpa. Det finns fritidshus i olika storlekar, stilar och priser.

En trovärdig och bra aktör i branschen som har ett brett utbud av fritidshus är Sommarnöjen.se. De har färdiga fritidshus att köpa som är skapade för ett liv nära naturen.

Begagnat fritidshus

Vill du köpa ett begagnat fritidshus ska du passa på att göra det från april till juni, många väljer att sälja då. Att köpa ett begagnat fritidshus är en bra alternativ för dig som vill hitta något snabbt och bra i ett område som du tycker om.

Är du intresserad på att köpa ett begagnat fritidshus så är Hemnet.se ett säkert val. Där finns det fritidshus i olika prisklasser runt om i Sverige.

Bygga fritidshus

Är du en person som gillar att planera, bygga och fixa så är bygga ett eget fritidshus ett perfekt val. Se till att förverkliga drömmen om en egen sommarstuga för hela familjen. Hos Byggmax.se hittar du allt du behöver för att bygga fritidhus.

Tänka på när man bygger fritidhus

  • Ha koll på byggregler
  • Kolla upp kostnader så det blir efter din budget
  • Börja planera – planlösning, placering på stugan och vistelsetid av stugan.

För mer detaljerad rådgivning klicka här.

Tänka på när man köper fritidshus

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på oavsett om du väljer att bygga eller köpa begagnat eller ett nytt fritidshus.

Budget

Gör alltid en budget innan så du vet hur mycket pengar du har att spendera.

Läget

Välj en plats som du gillar och kommer trivas på, till exempel om du vill ha en stuga på landet, i skogen, vid havet eller i fjällen.

Kontrollera bygglov

Kontrollera med Byggnadsnämnden att alla fastighetens byggnader har bygglov.

Besikta huset

Om du har köpt ett begagnat fritidshus se till att besikta det så allt står rätt till.

Njut av ditt fritidshus

Sist men inte minst njut av ditt nya fritidshus. Se till att spendera mycket tid med familj och vänner i ditt nya hus.