Ergonomi kontor – använd bra kontorsmöbler

Vilka kontorsmöbler man använder på kontoret avgör hur bra ens ergonomi på arbetsplatsen är. Det finns möbler till kontoret som hjälper till att skapa en bra ergonomisk arbetsplats. Hos DPJ.se hittar ni kontorsmöbler för både stora och små arbetsplatser.

Ergonomisk arbetsplats

Varför välja ergonomiska kontorsmöbler?

Det är många arbetsplatser som innefattar arbete framför datorn, vilket resulterar i att man sitter ned väldigt mycket. Eftersom det inte är speciellt bra att sitta ner långa stunder av dagen är det bra att investera i ergonomiska kontorsmöbler. Kontorsarbete innefattar upprepande rörelser vilket gör att vissa muskler i armar, nacke och axlar aldrig får chans till att vila och återhämta sig. Vilket gör att belastningsskador kan uppstå. Nedan får ni tips på bra och ergonomiska kontorsmöbler till er arbetsplats.

5 ergonomiska kontorsmöbler

Att använda sig av ergonomiska kontorsmöbler gör arbetsplatsen mer trivsam och minskar risken för belastningsskador. För företag som inte har stor en budget finns det begagnade kontorsmöbler att införskaffa på Rekomo.se.

1

Höj- och sänkbara skrivbord

Höj- och sänkbart skrivbord ger möjligenheten till att variera sig. Det är viktigt att stå upp under sin arbetsdag för att öka blodcirkulationen och för att få ny energi. En rekommendation är att stå upp var 20:e minut.

2

Ergonomisk kontorsstol

För att stolen ska vara ergonomiska ska man kunna ställa in den efter sin kropp. Det är viktigt att ryggen och svanken går att justera. Samt att man sitter längst bak i stolen. Ett plus är om man kan justera arm och nackstöd. Satsa på en bra och ordentlig ergonomisk kontorsstol.

3

Promenadband och skrivbordscykel

Genom att införskaffa gåband och skrivbordcyklar skapar man en mer aktiv arbetsplats. Detta får ens medarbetare att bli mer aktiva och därmed mer effektiva.

4

Ergonomiska tangentbord

Det finns ergonomiska tangentbord att använda sig av när man arbetar. Det underlättar för handleden som i sin tur ger minskad belastning i underarm. Tangentbordet ska vara lättryckt, plant, tyst och inte ta för stor plats.

5

Arbetsplatsmattor

Arbetsplatsmattor avlastar fötterna när du står upp även knän, höfter och rygg. Det gör det stående arbetet med dynamiskt.