Hemmakontor

Konsten att inreda hemmakontor

Ett hemmakontor passar lika bra när du planerar att arbeta hemifrån, som när du vill ha en plats att betala räkningarna från. Såhär inreder du hemmakontoret på ett sätt som är enkelt och inspirerande.

Inte vad du letade efter? Vi har inredningstips för allt från vardagsrum och sovrum till garage - Vi har något för alla!

1. Enkelt och stilrent

Vill du att ditt hemmakontor ska smälta in bland övrig inredning, bör du välja diskreta möbler och istället satsa på detaljerna runtomkring.

Hitta en rödtråd mellan rummets färger, former och material, det kommer ge ett bättre helhetsintryck.

2. Maxa förvaringen

Prioritera och maxa förvaring, när du planerar inredningen för ditt hemmakontor - Man kan aldrig ha för mycket förvaring.

Förvara snyggt. Förvara dina saker i finare boxar som också är fina att titta på, t.ex. de här snygga förvaringsboxarna från Åhlens.


3. Välj kontorsmöbler med omsorg

När man tänker kontorsmöbler som skrivbord och kontorsstol är det många som tänker ett vanligt bord i furu med en enkel kontorsstol, men så tänker inte vi.

Vi tycker istället att du ska välja ett skrivbord som du tycker är snyggt, eller som har de funktioner du vill ha. Detsamma gäller med kontorsstolen. Tänk utanför ramarna och var kreativ.

Vi kan rekommendera Elite-Kontorsmöbler för att hitta de kontorsmöbler du önskar. De har även ett showroom i Stockholm om du är i krokarna och vill spana in deras sortiment.

4. Inspirerande detaljer på väggarna

Pryd väggarna med citat och andra motiv som gör dig inspirerad. Det kanske kan vara bilder på dig och vännerna på den där fantastiska utomlandsresan förra sommaren.

Pryd väggarna med sånt som får dig motiverad till att jobba mer, för att senare kunna unna dig något fint efter allt slit.

5. Inred med växter!

Glöm inte att inreda hemmakontoret med växter. Växter är lika viktiga på kontoret som någon annanstans i hemmet.

Välj rätt växter. Med rätt växter sprids energi och renare luft i rummet, t.ex. en Benjaminfikus (se bild nedan), som rensar och renar luften i rummet. Läs mer om vilka växter du bör ha på kontoret.


6. Använd mycket textilier

Inred med mycket textilier på hemmakontoret, för att skapa ett lugnare intryck. Det kan vara allt från gardiner till mattor eller fårskinnsfällar. Just nu är det supermodernt att inreda med just fårskinn. Kanske kan din kontorsstol bli ännu skönare med en fårskinnsfäll?