Flyttredskap för enklare flytt

Har du planer på att flytta? Vi alla vet att en flytt som sker på egen hand, utan hjälp av en flyttfirma, är tufft – både fysiskt och psykiskt. Det finns dock saker man kan göra för att underlätta flytten. En av dem är att använda sig av flyttredskap.

Användning av flyttredskap är enkelt, smidigt och effektivt samtidigt som det i många fall är skonsamt mot din kropp. Här nedan tipsar vi om olika flyttredskap som enligt oss är ett måste under en flytt.

Packa med flyttkartonger

Att använda sig av flyttkartonger under sin flytt är A och O för att flytta på ett strukturerat sätt. Med flyttkartonger kan du lagerföra och förvara prylar som hör till hemmet, på ett enkelt sätt. Ett knep är att märka varje flyttkartong med dess innehåll för att du sedan snabbt och smidigt kan plocka fram sakerna du letar efter i din nya bostad.

Hur många flyttkartonger?

Att veta hur många flyttkartonger som man kan tänkas behöva vid sin flytt är inte alltid det enklaste - Vi hjälper dig! En uträkning har gjorts som säger att man i snitt är i behov av 0.8 flyttkartonger (d.v.s. nästan en flyttkartong) per kvadratmeter. Bor du i en lägenhet på 50 kvm kommer du i genomsnitt behöva ca 40 flyttkartonger till din flytt.

Flyttkärra och pirror för tunga lyft

Skona dina muskler men främst dina knän och din rygg genom att ta hjälp av en flyttkärra/pirra när du flyttar kartonger eller andra möbler till och från bostaden. En flyttkärra eller pirra brukar klara av att lyfta ett par hundra kilon, samtidigt som du knappt känner av lyftet.

Det finns flera olika typer av flyttkärror och pirror, anpassade utifrån olika behov och situationer. Du hittar allt från modulkärror, stålkärror och tunggodskärror till pirror och hopfällbara flyttkärror – vissa mer avancerade än andra.

Letar du själv efter kärror och pirror att använda som flyttredskap eller andra tillfällen? Besök Micrologistic.se som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa kärror och pirror till bra pris.

Bekvämt och skonsamt med flyttsele

Vad man kan se är att varenda anställd person vid ett flyttbolag äger en flyttsele. Anledningen till detta är kort och gott att man vill vara snäll mot sin rygg och undvika onödiga skador eller förslitningar. En flyttsele är ett flyttredskap som både är enkelt att bära med sig, samtidigt som det är smidigt att få på sig och använda. Med en flyttsele hjälper du kroppen att använda hela dess styrka medan du stabiliserar din rygg.

Söker du efter en flyttsele på nätet? Hos Micrologistic kan du bläddra bland ett mycket bra utbud av flyttselar i alla dess former.

Som ni märker finns det flera bra flyttredskap att använda sig av för att underlätta och effektivisera en flytt. Hos Skanska kan du även läsa mer om flytt och få enkla tips och råd om hur du underlättar flytten.