Inreda sovrum

Förnya sovrummet med våra enkla knep

Att göra om eller förnya i sovrummet behöver inte vara speciellt svårt. Använd våra tips nedan, och ditt sovrum kommer att kännas som nytt igen! Lycka till!


1. Handla nya sängkläder

Ett billigt alternativ för lite nytt i sovrummet, är att köpa nya sängkläder. Hos exempelvis Ikea finns billiga och fina sängkläder som kommer ge ditt sovrum ett nytt lyft.

2. Inred med tavlor i ditt sovrum

Att inreda med tavlor / posters är ett enkelt och billigt sätt att få ett gammalt rum att kännas som nytt igen. Vi råkar veta att Postery har riktigt snygga posters online och till bra priser dessutom. Designa din egen tavelvägg och matcha fritt! När du tröttnar är det dessutom hur lätt som helst att byta posters och ge rummet en helt ny stil.

2. Rensa bort onödiga prylar

Genom att göra noggranna rensningar då och då, håller du ditt sovrum fräscht. Rensa bort onödiga prylar som gärna samlas på hög. Din rensning kommer göra att ditt sovrum känns som nytt igen.

3. Byt ut knoppar och handtag

Byt ut knoppar/handtag på dörrar och garderober, kanske till och med på byrålådor om du har såna i sovrummet. Det ger en ny känsla till dina gamla möbler. Prisvärt och enkelt!

4. Inred med levande ljus

Inredningsdetaljer är lika viktiga i sovrummet, som någon annanstans. Inred sovrummet med en vacker ljusstake eller väldoftande doftljus, som t.ex. det här doftljuset från Voluspa – en fin inredningsdetalj som doftar mycket gott.

Detta gäller såklart även i vardagsrummet, köket eller ovasett vilket rum du ska inreda. Ta även del av våra inredningstips för vardagsrum och kök!


5. Möblera om

Ibland är det inte svårare än att det räcker att möblera om i sovrummet, för att få rummet att kännas som nytt igen. Tänk kreativt och börja möblera om! I värsta fall är det bara att ställa tillbaka allt igen.

6. Byt sänggavel

Sängen utgör ofta sovrummets mittpunkt, och däri inkluderas även sänggaveln. Om du byter ut din gamla sänggavel mot en ny, kommer ditt sovrum att kännas som nytt igen.

7. Bädda sängen som på hotell

Den absolut bästa lyxkänslan är att lägga sig i en mjuk och fluffig hotellsäng, som är bäddad på ett sätt som bara hotellsängar kan bäddas. Men nu är det slut på det! Här kan du läsa om hur du lär dig att bädda som på hotell!

8. Gardiner från taket

När vi ändå är inne på att skapa hotellkänsla i sovrummet, måste vi även nämna att det bästa sättet att skapa mysig hotellkänsla i sovrummet, är med gardiner som hänger från taket. Det gör även att rummet känns större.