Inomhusbelysning – inspiration och tips

Vad ska man tänka på vid inomhusbelysning?

Det finns många delar du bör se över när du ska välja inomhusbelysning. Dels vilken sorts ljuskälla du ska använda, vilken lampa som passar bäst in i rummet, vilken storlek etcetera. En lampa inomhus som är placerad rätt gör skillnad i rummet. För bästa resultat bör du jobba med inomhuslampor i kombination. Det vill säga taklampa ihop med någon bordslampa, golvlampa eller mindre väggbelysning.

Belysning kök

I ett kök jobbar man med två sorters köksbelysning, trivselbelysning och arbetsbelysning. Över arbetsytor vill du oftast ha bra med ljus, medan under en middag eller dylikt vill ha en mys- och trivselbelysning. På Greatlight.se kan du hitta ett brett sortiment av kökslampor. Här finns garanterat belysning till kök efter dina behov och smaker!

Belysning vardagsrum

Belysning i vardagsrum kan utformas på många olika sätt. Här bör du satsa på en trivselbelysning i form av golvlampor, vägglampor eller fönsterlampor. Sätt gärna en lampa i ett mörkt hörn och ha en taklampa med dimmerfunktion. På hornbach.se kan du få mer inspiration hur du ska lyckas med din vardagsrumsbelysning.

Belysning sovrum

En sänglampa bör monteras i centrum av sängen och ha en riktbar funktion. Här talar vi också mycket om en rogivande belysning. Du bör därför inte ha en taklampa direkt ovanför sängen – om denna inte är kopplad till dimmer. På Greatlight.se kan du hitta ett brett sortiment av sovrumslampor. Här finns det sovrumsbelysning för alla behov och stilar.

Badrumsbelysning

Ute efter belysning till badrum? Badrummet är idag för många en plats för avkoppling. Genom att ha praktiska och snygga badrumslampor på plats kan du skapa en trivsam och avkopplande miljö, samtidigt som lamporna uppfyller de krav som en badrumslampa ska ge. På Greatlight hittar du snygg badrumsbelysning för alla behov och smaker. Badrumslampor till vägg, spegel och tak.

6 tips för en bättre inomhusbelysning

  1. Sprid ett ljus runt hela rummet – inte bara på ett ställe
  2. Mixa olika ljusstyrkor
  3. Lys upp mörka hörn
  4. Använd punktbelysning
  5. Jobba med både stora och små lampor
  6. Använd dimmerlampor

I en artikel på inredningsvis.se kan du läsa djupare i varje tips för att få bättre förståelse för din inomhusbelysning.