Golvvärmesystem

Att kliva ur sängen eller duschen och sätta ner ett par bara fötter på ett golv uppvärmt med golvvärme är en fröjd, ja en liten guldkant på vardagen. Golvvärme är idag ett praktiskt, energisnålt och bekvämt sätt att värma sin bostad. Dessutom är golvvärme enkelt och prisvärt att sätta in om valen du gör är rätt för din bostad och utförda av en skicklig fackman. Med andra ord är den där guldkanten inte svår att få till.

Välj rätt golvvärmesystem

Det finns i regel två sätt att sätta in golvvärme, vattenburen eller elburen. De två systemen har olika fördelar och viktigast är att titta på vilka typ av rum golvvärmen ska sättas in i, och om det sker i samband med nybyggnation eller en renovering. Utgå från att vattenburen golvvärme installeras om det handlar om fler rum. Elburen golvvärme om det är ett enstaka rum i samband med en renovering eftersom det kräver betydligt mindre arbete.

I båda system sitter slingor under golvytan som avger värme. I ena systemet cirkulerar uppvärmt vatten i det andra värms slingorna av el.

Vattenburen golvvärme

Vill du installera golvvärme i en hel bostad med flera rum är vattenburen golvvärme att föredra. Det är billigare än el men det kräver att du har ett eget centralvärmesystem i ditt hus.

Bygger du ett nytt med moderna och energisnåla lösningar kan ett vattenburet golvvärmesystem med fördel installeras i bostadens alla rum. Det gör att du exempelvis inte behöver sätta upp element på väggen för att värma bostaden. Billigtvvs.se har allt du behöver för att installera vattenburen golvvärme. Paket med hela uppsättningar men också enskilda produkter men även ritningar för installation.

Fördelar med vattenburen golvvärme:

  • Energisnålt
  • Mindre damm som virvlar
  • Jämnare värmefördelning i bostaden
  • Inget underhåll
  • Mer naturlig luftfuktighet i hemmet

Elburen golvvärme

Golvvärme med el som uppvärmning är enklast att installera om du exempelvis renoverar ett kök eller badrum och vill addera värme i golvet. Jämfört med vattenburet är elsystemet lättare och billigare att sätta in. Den tunna tråden i golvet som leder värmen gör dessutom nivåskillnaden i golvet minimal. En annan fördel är också att elburen värme snabbare går att slå på och av. Billigtvvs.se tillhandahåller allt du behöver för att installera golvvärme med el. Du kan köpa lösa slingor eller matta med fixerade slingor som enkelt går att lägga på plats.

El i våtutrymmen kräver stor försiktighet, även om du själv inte utför installation bör du läsa vad som är bra att tänka på hos Elsäkerhetsverket.

Fördelar med elburen golvvärme

  • Snabb effekt
  • Lätt att installera
  • Tar lite plats
  • Billig installation