Trädgårdsinspiration

4 tips för att planera ny trädgård på bästa sätt

1. Samla inspiration

Sök efter trädgårdsinspiration på nätet, titta i tidningar och kolla på Pinterest, för att lista ut vad du verkligen vill ha.

När du ska planera din nya trädgård, tänk på att anpassa trädgården efter huset. Om ditt hus är modernt, bör även din trädgård vara modern osv. Ska du bygga garage, är det även viktigt att trädgården matchar med garageporten och övrigt utseende. Läs mer om att bygga garage här!


2. Planera trädgården

När du har samlat inspiration och har klart för dig hur du vill att trädgården ska se ut, är det dags att börja planera trädgården.

Rita upp din framtida trädgård, som du vill att den ska se ut, rita vad du vill ha i trädgården osv.

Ta hänsyn till väderstrecken när du planerar din trädgård, t.ex. om du vill bygga en altan, ska den ha kvällssol eller morgonsol?

3. Var inte rädd för att be om hjälp

Ta hjälp av en trädgårdsarkitekt om du känner att det här trädgårdsprojektet är alldeles för stort för dig och att du inte klarar av det på egen hand. Ta dig inte vatten över huvudvet och kom ihåg att det inte är ett misslyckande att be om hjälp.

Har du inte råd att anlita en trädgårdsarkitekt på heltid, kan du hyra in en under någon timma för att få ut så mycket som möjligt av din skiss. I slutändan kommer det vara värt det.

4. Låt trädgårdsarkitekten välja trädgårdsväxter

Trädgårdsarkitekter har oftast bra avtal och brukar ha tillgång till vackra exemplar av olika växter, buskar och träd. Något som kommer löna sig för dig i slutändan.